Ботев Пловдив увеличи капитала на клуба, обявиха жълто-черните след провелото се

...
Ботев Пловдив увеличи капитала на клуба, обявиха жълто-черните след провелото се
Коментари Харесай

Увеличиха драстично капитала в Ботев Пловдив

Ботев Пловдив увеличи капитала на клуба, оповестиха " жълто-черните " след провелото се през днешния ден общо заседание на акционерите. Решението е взето единомислещо от всички участници в събранието.

През септември от Ботев Пловдив разкриха, че в дневния ред на общото заседание е планувано увеличението на капитала от 6 161 000 лв. на 16 000 000 лв.. От управлението прецизираха, че повдигането на капитала ще разреши на клуба да изплати всички заеми, насъбрани към мажоритарния притежател през 2022 година.

Както е известно, през предходната година Ботев Пловдив още един път усили капитала си от 100 000 на 6 161 000 лв.. 

Собственикът на Ботев Антон Зингаревич съобщи, че всички направени от него вложения ще останат в клуба.

„ Всички наши дейности са ориентирани към стабилно развиване и устойчиво финансиране на клуба. Както споделих по-рано, клубът няма да има задължения и тази стъпка е за да извърша думата си. Всички направени от мен вложения ще останат в клуба и ще бъдат употребявани за развиването на Ботев ”, разяснява пред клубния уебсайт Зингаревич. 

Председателят на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков пък изрази задоволството си от дейностите на мажоритарния притежател.

„ Сдружение на ПФК Ботев беше и си остава благонадежден сътрудник на мажоритарния притежател в полза на нашия обичан клуб. Удовлетворени сме, че господин Зингаревич извършва отговорностите си, ориентирани към устойчивото развиване на клуба и изцяло поддържаме курса на Ботев към крепко финансово положение ", заяви Гиздаков. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР